Kontakt oss

Epost: post@magellan.no
  Ja, jeg ønsker å motta nyhetsbrev fra Magellan.

   

  Ansvarlig turisme

  MENINGSFULLE REISER TIL AFRIKA

   

  Reiselivet kan bidra svært positivt til vekst i mange land

   

  Når vi reiser bidrar vi til utvikling, til å få folk ut av fattigdom og inn i arbeid. De som reiser og de som får besøk får nye perspektiver og forståelsen for hverandre øker. Det å reise gir en rekke positive konsekvenser, men samtidig er det ingen tvil om at avtrykket fra reisene våre må ned.

   

  Magellan Tours har satt seg som mål å bidra aktivt til det grønne skiftet. Vi ønsker å utvikle og tilby spennende produkter og opplevelser som bidrar til at samfunnet klarer å oppnå bærekraftsmålene i de landene vi sender turister til.

  Vi samarbeider med Travelife: et internasjonalt ledende globalt opplærings- og sertifiseringsprogram for bærekraftsutvikling og -ledelse for reiselivsbransjen.


  Å reise på en bærekraftig måte handler om miljø og samfunnsansvar, men også om lokal økonomisk vekst. Det handler om å ta vare på naturen, om respekt for andre mennesker og om å oppføre seg som gjest i det landet man besøker. Ved å oppleve andre kulturer og treffe andre mennesker, får vi bedre forståelse for verden vi lever i.

   

  Når du er ute og reiser, støtt gjerne den lokale befolkningen ved å være bevisst på hva du handler. Kjøp lokal produserte varer. Skal du prute på varene så husk at et lite beløp ikke betyr all verden for deg, men kan bety enormt mye for selgeren.
  Vær bevisst på hvor mye vann du bruker. Ikke la vannet renne unødvendig og bruk håndklær flere ganger, om det er mulig. Små handlinger kan bety så mye.

   

  Magellan Tours er opptatt av å benytte reiseoperatører og hoteller som skaper inntekter for – og har positiv innflytelse på lokalsamfunnene og miljøet. Vi velger våre samarbeidspartnere med mye omhu og har valgt en rekke partnere nettopp fordi de jobber rettferdig og bidrar positivt i sitt miljø. Det kan være resirkulering av avfall og vann, energisparing, bidrag til natur- og dyrevern, støtte til lokale prosjekter som hjelper mennesker i nød, og mye mer.

  Vårt reisemotto er: Reis, opplev, nyt, men vis respekt!

   

  Blant våre samarbeidspartnere, som jobber innenfor bærekraftig utvikling, kan vi trekke frem:

   

  Attitude Hotels 

   

  Hotellkjeden Attitude på Mauritius er et praktfullt eksempel på bærekraftig turisme. Med Otentik konseptet tilbyr de spennende, morsomme og lærerike opplevelser, som kommer til nytte til både gjestene og samfunnet.
  Gjennom Green Attitude Foundation har de gjort en rekke tiltak, bl.a. fjernet plast, innført resirkulering av glass og avfall, og bevaring av havområder/korallrevet. Attitude støtter også lokale musikere med stipend og karrieremuligheter.
  Her kan du lese mer om Attitudes engasjement innenfor bærekraft.

   

   

  Beachcomber Hotels

   

  Hotellkjeden Beachcomber på Mauritius har innført en rekke tiltak for å bevare miljøet, bl.a. fjernet plastflasker og benytter isteden glass (som resirkuleres), resirkulering og avsalting av sjøvann, energisparing, avfallssortering, osv. I tillegg har de en rekke engasjement på land og til vanns.
  Les mer om Beachcomber sitt engasjement her.

   

   

  Constance Hotels

   

  Hotellkjeden med hoteller på Mauritius, Seychellene, Madagaskar og Maldivene, som har innført mange tiltak innenfor miljøet og mennesker. De jobber, bl.a. med å fjerne plast, avsalting av sjøvann, energisparing og resirkulering. De er sertifisert Gold Member av Green Globe Certification og her kan du lese mer om deres prosjekter innenfor bærekraft.

   

   

  Fair Trade Tourism

   

  Fair Trade Tourism er et internasjonalt sertifiseringsprogram som fremmer ansvarlig turisme i Afrika, og spesielt i Sør-Afrika. De hjelper og oppmuntrer reiselivsbedrifter med å operere mer bærekraftig gjennom deres medlems- og sertifiseringsprogrammer. Blant sør-afrikanske reiselivsaktører som er sertifisert kan vi nevne Motswari Private Game Reserve Camp, Umlani Bush Camp, Oude Werf, Spier og White Shark Projects.
  Fair Trade Tourism er anerkjent av GSTC (Global Sustainable Tourism Council), som er en del av FN, og garanterer at reiselivsbedrifter engasjerer seg for å

  • respektere miljøet
  • bidra til en bærekraftig utvikling av lokalbefolkningen
  • sørge for god hygiene og gode sanitærforhold
  • respektere barnas, kvinners og de ansatsenes rettigheter

  Fair Trade Tourism sertifiserer reiselivsbedrifter i Sør-Afrika, Madagaskar, Mosambik og Zimbabwe, og har formelle anerkjennelsesavtaler med tilsvarende sertifiseringsprogrammer i Namibia, Seychellene, Botswana, Kenya og Tanzania.

   

   

  Gondwana

   

  Gondwana eier flere lodger og hoteller i Namibia og er en pioner innenfor ansvarlig og bærekraftig turisme. De har eget treningsprogram for sine ansatte og viser stort engasjement for å bevare naturen og miljøet. De fleste bostedene drives av solenergi, har vannsparingssystem, dyrker sine egne grønnsaker og prøver å være mest mulig selvforsynt. Gondwana jobber aktivt med å reintrodusere ville dyr, konvertere gårder til naturreservater, osv.
  Gondwana Care Trust støtter dessuten 20 lokale prosjekter i Namibia (skoler og barnehager) og donerer klær og mat til de mest sårbare i samfunnet.

  Gondwana er sertifisert Eco Award Namibia, og tolv av lodgene har fått toppkarakter (5 blomster).
  Les mer om Gondwana’s bærekrafts program her.

   

  Imvelo

   

  I Zimbabwe samarbeider vi med fire nydelige lodger som drives av Imvelo. Selskapet er en rollemodell innenfor bærekraft og bidrar enormt i lokale landsbyer til helse, vann, skole, skolemat og arbeidsplasser. Velger du å bo på disse lodgene, vil du i tillegg oppleve en ekte varme og velkomst du skal lete lenge etter – vi kan garantere at det blir minner for livet.
  Her kan du lese mer om Imvelos engasjement innenfor bærekraft.

   

  Pack for a Purpose

   

  Har du klær, sko, barneleker, bøker og liggende, som er i god stand, men som du ikke bruker lenger? Noe som barna har vokst fra? Hvis du ønsker å pakke med deg noe som kan være til nytte for andre, ta gjerne med en ekstra bag og gjør en forskjell.
  Les om Pack for a Purpose.

   

  I tillegg til disse selskapene og sertifiseringsprogrammer, samarbeider Magellan Tours med flere selvstendige reiselivsaktører som arbeider og bidrar til en mer rettferdig og ansvarlig turisme. Viktig å poengtere at en sertifisering innen bærekraft er en kostbar investering og at mange bedrifter rett og slett ikke har råd til å bli sertifisert, spesielt de som ligger i utviklingsland. Det betyr at vi kan tilby bærekraftige produkter som ikke nødvendigvis er sertifisert, men som bidrar like mye til miljøet og samfunnet som de største aktørene på markedet.

   

   

  Vårt mål er å tilby meningsfulle reiser til Afrika, med ekstra vekt på bærekraft.

   

   

  Magellan Tours sitt engasjement på Madagaskar

   

  Madagaskar et av landene som er mest berørt av global oppvarming, fordi landets økonomi i stor grad avhenger av jordbruk og dets naturressurser. Madagaskar blir regelmessig rammet av naturkatastrofer som sykloner, tørke og insektangrep, og avskoging og erosjon forblir et stort problem. Alvoret i situasjonen som den gassiske befolkningen står overfor er fortsatt stort sett ukjent, og Madagaskar er nå et av de mest understøttede landene i verden når det gjelder offentlig støtte.

   

  Det anses at omtrent 1,5 millioner mennesker har behov for nødhjelp til mat. Covid-19-pandemien fremhever vanskelighetene og det samme gjør klimaendringer. Derfor er det viktig at avlinger tilpasses klimaendringer og at bistand når frem til de mest sårbare.

   

   

  Vårt hjerteprosjekt: ADES SOLAIRE

   

  ADES er en ikke-statlig organisasjon som produserer energieffektive ovn på Madagaskar og oppfordrer til bruk av fornybar energi.

  Bruk av klimavennlige og energisparende ovner bidrar til store besparelser av tre og kull. Dette beskytter i sin tur miljø, biologisk mangfold og helse, og bidrar positivt til kampen mot fattigdom.

  ADES har utviklet tre typer ovn/kokeplater:

  Ovn drevet av solrefleksjon:

  Innsiden og pannen er malt i svart for å fange solstråler som omdannes til varme. Temperaturen som skapes i den isolerte boksen når opp til 150 ° C. Med disse ovnene kan man bake brød og kaker, lagre eller tørke frukt og grønnsaker og sterilisere vann eller medisinske instrumenter.

  Forbedrede ovner:

  Et godt og rimeligere alternativ for ren og ressursvennlig matlaging enten solen skinner eller ikke.

  De forbedrede ovnene utviklet av ADES reduserer tre- og kullforbruket med henholdsvis opptil 69% og 50%. De består av en grønnmalt metallbøtte leire, en gryteholder i jern og to leiregitter. Alle disse komponentene er laget på Madagaskar.

  Soldrevet kokeplater med parabol:

  En reflekterende parabol konsentrerer på et punkt lysstrålene som solen sender ut. Gryten plasseres i sentrum, der temperaturen er høyest. Denne ovnstypen er egnet for steking, baking av brød og kaker, men også for sterilisering av vann eller medisinske instrumenter.

  For hver ovn som selges, planter ADES et nytt tre på Madagaskar.
  ADES støttes bla. av MyClimate.

   

  Cirka 150 ansatte på Madagaskar er engasjert i produksjon, salg og vedlikehold av disse energieffektive ovnene. I tillegg gir de informasjon til interesserte, trener og støtter brukere.

  ADES har opprettet 150 arbeidsplasser hos lokale leverandører og ytterligere 100 personer tjener inntekt som uavhengige forhandlere.
  ADES driver også tre mobile bevissthetssentre som reiser over hele landet for å informere folk og presentere deres oppfinnsomme og miljøvennlige ovner.

  Produksjonen og fabrikken ligger i Toliara (Tulear) og vi oppfordrer alle våre reisende til å avlegge et besøk der hvis de er i området.

   

  ADES er et utrolig spennende prosjekt som vi – i Magellan Tours – virkelig har tro på, fordi vi vet og ser at hjelpen kommer frem. Vi beundrer alle som gjør en så flott innsats og sørger for at så mange familier på Madagaskar kan få en bedre hverdag og fremtid. For hver reise vi selger til Madagaskar, donerer Magellan Tours en prosent av sin fortjeneste til ADES, og vi kommer til å fortsette å støtte dem i tiden fremover.

  Herunder kommer noen forslag på reiser med ekstra fokus på mennesker, dyrene og miljøet:

  Ansvarlig turisme på Madagaskar   Madagaskar – et av de mest unike stedene på jorden. Hjem til lemurer, verdens minste og største kameleon, utrolig landskap med gigantiske baobabtrær og spennende kultur. Hele 80 prosent av øyas dyreliv er endemiske og kan ikke oppleves noe annet......

  Safari i Liwonde & badeferie ved Lake Malawi, med ekstra fokus på bærekraft og ansvarlig turisme.   Som et av de aller fattigste landene i verden, er Malawi svært avhengig av bistand. Mesteparten av befolkningen lever av jordbruk, noe som gjør landet sårbart for klimaendringer.......

  Ansvarlig turisme i Zambia   Kombiner unike safariopplevelser i South Luangwa Valley med meningsfulle besøk av lokale landsbyer, og vær med å hjelpe og støtte flere samfunnsprosjekter i Zambia. Med denne reisen støtter du bl.a arbeidet mot krypskyting og et utdanningsprogram til flere lokale skoler;......