Kontakt oss

Epost: post@magellan.no
  Ja, jeg ønsker å motta nyhetsbrev fra Magellan.

   

  Hotel Juliette Dodu

  HOTEL LE JULIETTE DODU

  3 out of 5 stars

  Bo i historiske omgivelser med ekte kreolsk sjarm!

  Dette herlige, lille hotellet ligger i hjertet av Saint Denis og var opprinnelige barnsdomshjemmet til den nasjonale heltinnen Juliette Dodu. Dodu ble berømt etter sin innsats i den fransk – prøyssiske krigen i 1870-71. Prøysserne okkuperte Pithiviers i 1870, og telegramkontoret, som holdt til i Dodu-familiens hus, ble overtatt av soldatene. Den unge Juliette, da 22 år, hadde gjemt et mottagerapparat på rommet sitt. Hun tjuvkoblet en ledning via mottagerapparatet slik at hun kunne avlytte sendingene som ble sendt og mottatt av okkupantene. I 17 dager utleverte den unge kvinnen beskjeder til franske myndigheter uten at prøysserne mistenkte noe som helst. De var svært sjarmert av den vakre kvinnen. Det hevdes at Juliette reddet 40 000 soldater med avlyttingen sin. Til slutt gikk det som det måtte gå: Prøyssiske soldater hørte lyden av tastingen på apparatet da Juliette sendte meldinger, og hun ble anklaget for spionasje og dømt til døden. Hun ble benådet av den franske prinsen Fredrick Charles av Prøyssen og satt fri. Juliette døde i 1909. Historiene om hennes heltedåd er kontroversielle, men de lever videre i beste velstående. I dag kan du bo i hennes barndomshjem og vurdere saken selv. Uansett om historien er sann eller ikke, så er det ingen tvil om Hôtel Le Juliette Dodu er et utmerket valg for oppholdet på La Réunion!

  Hotellet tilbyr 43 rom og suiter. Alle rommene har aircondition, bad, hårføner, toalettartikler, gratis WiFi, satelitt-tv, safe og minibar.
  To av rommene er tilpasset for rullestolbrukere.

  Fasilitetene inkluderer utendørssvømmebasseng, jaccuzi, gratis parkering, hage, restaurant, bar, bibliotek, gratis WiFi og et lite forretningssenter. Hotellet er også behjelpelig med å arrangere utflukter over hele øya.

  Måltidene kan du innta i den lille restauranten, hvor maten er en herlig blanding av internasjonale og lokale smaker. Om kvelden kan du nyte en eksotisk drink i hotellets bar. Gå ikke glipp av ølet «Dodo»!

  Hotellet ligger i gåavstand til mange, historiske steder og bygninger, og dette gir utmerkede muligheter for en koselig vandretur i området.

  Vår mening

  Et av de beste stedene å bo i St Denis. Her bor du i historiske omgivelser, med utmerket beliggenhet, hyggelig betjening og kreolsk sjarm. Ser du etter det litt unike, er Hôtel le Juliette Dodo ditt første valg.

  Kontakt oss for et uforpliktende tilbud.