Kontakt oss

Epost: post@magellan.no
Ja, jeg ønsker å motta nyhetsbrev fra Magellan.

 

Bird Island

BIRD ISLAND

3.4 out of 5 stars

Bird Island er den nordligste av øyene i Seychellene. Denne vakre og unike koralløya ligger 96 km nord for Mahé. Dette er kanskje den mest uberørte av øyene (sammen med Aride Island) og er en naturvernøy og fugleparadis. Med andre ord er Bird stappet full av fuglekvitring og vingeslag.

På Bird ramler havbunnen 200 meter rett ned. Det gir et rikt dyreliv under vann også, med skilpadder, delfiner, hval og et spekter av fargerike fisker i alle størrelser og former. En gang i tiden var øya også kjent for sin store populasjon av sjøkuer, men det er nesten ingen igjen i dag. Dermed er det livlig over vann: Om sommeren invaderes Bird Island av én million sotet terner som kommer for å hekke og finne sin egen, lille kvadratfot med land. Det er også svart noddy, roseterner og tropelirer. Til sammen er det over to millioner fugler som har valgt øya som sin egen paradisøya, så fugletittere kommer garantert til å stortrives her.

Bird Island er et naturreservat omringet av vakre strender. Med sine fem kilometer med kritthvite strender, hvor du kan slappe av, bade i turkisblått hav og høre palmesus mens du slikker sol på stranden, vil du føle at du har kommet til paradiset. Det er fem strender å velge mellom, og du kommer aldri til å finne en overfylt strand på Bird, så det er bare å velge seg en favorittstrand.

Lille, men vakre Bird Island er et paradis for naturelskere. Tropiske fugler, landskilpadder, delfiner, fargerike fisk og hval gjør at du kan utforske øya både på land og til havs. Rundt om på øya rusler de enorme landskilpaddene, som ikke stresser av gårde. De nyter dagene med å spise og vise seg frem for besøkende. Øyas eldste (og kanskje verdens eldste) eksemplar med skall og et søtt hode, heter Esmeralda. Alderen anslås til over 200 år og vekten på over 300, så denne skapningen har sett og opplevd det meste. Underlig nok er Esmeralda en mann.
Legger du besøket mellom oktober til februar kan du være så heldig å se havskilpaddene komme i land for å legge egg.

.

Bird Island befinner seg 3 grader sør for ekvator, så det er et behagelig klima året rundt. Øya er formet som et korallskjell, og ble dannet for rundt 3000 år siden, av enda eldre korallrev, som dateres som 7000-125 000 år gamle.

Øya har de siste årene blitt belønnet med mange priser og utmerkelser for å ha klart å kombinere balansen mellom naturen og økologisk turisme på en meget flott måte. Besøkende har liten påvirkning på miljøet, og øyas overnattingssted er økovennlig, enkelt, men komfortabelt.
De 24 chalets spredt utover hagen har et romslig bad med dusj og separat toalett, takvifte, safe, en liten stue og en koselig terrasse med stoler.
Det er gratis Wifi men her finnes det hverken TV, air condition eller minibar på rommet.

Blant andre fasiliteter på øya er det restaurant, bar, lounge og biljardbord.

Fra Mahé til Bird Island tar det cirka 30 minutter med fly. Du kan fint kombinere et opphold på Bird Island med noen dager på Mahé.

Vår mening

En rustikk lodge som oser av sjarm og autentisitet. Et lite stykke paradis for deg som er glad i natur og har interesse for fugler og skilpadder.