Kontakt oss

Epost: post@magellan.no
  Ja, jeg ønsker å motta nyhetsbrev fra Magellan.

   

  Uganda

  Safari og strand i Sør-Afrika
  En reise til Uganda er garantert et eventyr i vente. Den britiske statsministeren Winston S. Churchill var så begeistret for Ugandas praktfulle natur, dyreverden og kultur at han uttalte at dette landet var ”Afrikas perle”.

  Uganda, som ligger i hjertet av Afrika, på begge sider av ekvator, er berømt for sine utrydningstruede fjellgorillaer, løver som klatrer i trær, elverafting på Nilen, mystiske landsbyer bortgjemt i tåke, vulkaner og sjimpanser som boltrer seg i nærheten av store fikentrær.

  Landet frister med ti nasjonalparker, 12 store villdyrparker og 14 reservater. Uganda huser (sammen med Tanzania) den største innsjøen i Afrika, Victoriasjøen, hvor det bor et stort omfang eksotiske fugler. På din reise gjennom Afrikas perle vil du møte lokalbefolkningen, som er både stolte, høflige og meget gjestfrie.

  Uganda er et spennende land å besøke nettopp forbi man opplever så mye som er så unikt. Samtidig er ikke landet så stort, og dermed får man med seg mye av hva landet har å tilby. Det er et ord som beskriver Uganda: Uforglemmelig!

  Hovedstad
  $Kampala
  Innbyggere
  $37 782 971
  Areal
  $241 550 km²
  Offisielt språk
  $Swahili
  Lokalt språk
  $Luganda, engelsk
  Valuta
  $Ugandisk shilling (UGX)
  Lokasjon
  $Sentralt i Øst-Afrika
  Grenser til
  $ Tanzania, Rwanda, Kongo, Sør-Sudan og Kenya
  Uganda er en republikk i Afrika og grenser mot Tanzania, Rwanda, Den demokratiske republikken Kongo, Sør-Sudan og Kenya.

  • Kom i nærkontakt med noen av verdens vakreste skapning: fjellgorillaen! De utrydningstruede fjellgorillaene er nok det største innen dyrelivet du kan oppleve.
  • Løver som klatrer i trær – omgitt av et fantastisk landskap. Queen Elizabeth nasjonalpark ligger i den vestlige delen av Uganda og er landets mest besøkte park. Den er kjent for sitt rike dyreliv, og spesielt løvene som klatrer i trærne.
  • Fotturer i Kibale Forest National Park hvor du kan se menneskets nærmeste slektning: sjimpansen.
  • Overnatting i byen Jinja hvor Nilen har sitt utspring.
  • Fjelltur i Ruwnzoris – fjellene som ligger 4000 meter over havet.
  • Entebbe, en liten, men livlig by rett ved Victoriasjøen. Her ligger landets store botaniske hage, anlagt i 1898.
  • Ugandas hovedstad Kampala. Her bugner det av liv i gatene og er en fin introduksjon til Uganda. Her kan du besøke Uganda Museum, Kasubi Tombs og Owino Market.
  • Adrenalin kick: rafting på Nilen, strikkhopping og kanoturer.

  • Spennende landsbybesøk i Kisoro, ca. ni timers kjøretur fra Kampala. Kjøreturen tar deg gjennom et nydelig landskap som er kjent under navnet ”Afrikas Sveits”.
  • En gjestfri, imøtekommende og smilende befolkning som tar deg i mot med åpne armer.
  • Frodig, grønt og vakkert landskap. Her kommer gorillaene ut av tåken i fjellene, enorm variasjon i flora og fauna, elefantstier som krysser gjennom skogen, høy fjell, jungel og endemiske blomster.
  • Vann i store mengder. Innsjøer, kanaler og fossefall – vann er et essensielt element i Ugandas landskap, som til og med inkluderer Nilens utspring. Vannet gir liv til vegetasjon, dyreliv og lokalbefolkningen – samtidig som den gir deg sjansen til å delta på et stort spekter av aktiviteter som båtturer, kanoturer og rafting.
  • En genuin opplevelse! Siden Uganda ikke har opplevd den store turistbølgen (enda) er infrastrukturen og veiene ikke de aller beste, så mange steder får du virkelig en humpete kjøretur når du skal litt off the beaten track.
  • Vi sier det igjen: Gorillatrekking – gorillatrekking – gorillatrekking!

  Beste reisetid er egentlig hele året. De tørreste månedene er fra juli og ut september og fra desember og ut februar. I denne tiden er det best med safari på savannen. I de andre månedene er det færre mennesker og lettere å få tillatelse til å besøke gorillaene og sjimpansene.

  Overnatting

  Magellan Tours har et stort utvalg av bosteder i Uganda. Noen av våre favoritter finner du beskrevet under, men vi kan også tilby en rekke andre flotte safari lodger og hotell. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

  Vi skreddersyr reiser for våre kunder og derfor har vi ikke faste priser på hjemmesidene våre.

  Vi lager priseksempler for å vise veiledende priser og for å vise hva vi tilbyr. Du kan enten bestille en av våre forslag eller du kan sende oss en forespørsel med dine ønsker og spørsmål. Det enkleste er om du kontakter oss for tilbud med prisoverslag. Priser endrer seg hele tiden og baserer seg på hva som er ledig når man bestiller, derfor lønner det seg alltid å være tidlig ute. Vi leter etter de beste avtalene med fly og hotell hele tiden, samtidig som vi er opptatt av god kvalitet og høy service på det vi gjør.

  Gorilla-trekking

  Det beste av Uganda, med gorilla-trekking, sjimpanser & safari

  Fra kr. 43 215,- / PR. PERS

  Har du en drøm om å se gorillaer på ekte? Ikke la det bli med drømmen. Gorilla trekking er noe av det mest unike og fascinerende man kan oppleve. Her er dyrenes sikkerhet satt i fokus og det er strengt regulert hvor mange som kan gå inn i deres område per dag. Dette er med på å gjøre tillatelsene dyre, men pengene går tilbake til beskyttelse av disse majestetiske dyrene.

  Gorilla & Safari

  Gorilla & Safari

  Fra kr. 32 875,- / PR. PERS

  Fjellgorillaen er en av verdens mest truede skapninger. Nå kan du bli med på gorillasafari og komme tett innpå disse vakre skapningene. De er fascinerende, så rolige og fredelige. Uganda i seg selv byr også på flotte opplevelser: et rikt dyreliv med gorillaer og sjimpanser, kultur og vakker natur. En reise til Afrikas perle gir uforglemmelige minner!

  Gorilla & Zanzibar

  Gorilla i Uganda kombinert med badeferie på Zanzibar

  Fra kr. 48 060,- / PR. PERS

  Reis til Uganda og opplev både sjimpansene og gorillaene på nært hold. Myndighetene i Uganda passer godt på disse dyrene og det er begrenset med tilgang til nasjonalparkene hvor de holder til. Dette er for å skjerme dyrene, og når man først får oppleve det er det veldig spesielt. Det må bare oppleves!

  La oss skreddersy din drømmereise!

  Vi tilbyr et stort utvalg av minneverdige og eventyrfylte reiser.