Kontakt oss

Epost: post@magellan.no
  Ja, jeg ønsker å motta nyhetsbrev fra Magellan.

   

  Zambia

  Her finner man den mektige Zambezi–elven, som sørger for vann til Afrikas største foss, Victoria Falls. Denne mektige elven renner gjennom hele seks land fra vest mot øst.
  Zambia omfatter store strekninger med villmark, gresskledde sletter, tette skoger, frodige våtmarker og veldige innsjøer.

  Denne svært varierte blandingen av leveområder gir rom for mange dyr, blant annet elefanter, bøfler, sjiraffer, sebraer, geparder og flodhester.

  Zambia er et spennende reisemål for den som er eventyrlysten og sulten på opplevelser i Afrika litt utenom det vanlige. Landet er en uslipt diamant som innfrir alles forventninger med sin slående vakre natur og rikt dyreliv.

  Det er ikke for ingenting at Zambia omtales som hjertet av det Sørlige Afrika. Landet ligger i det sørlige Afrika og grenser til Angola, Tanzania, Den demokratiske republikken Kongo, Botswana, Zimbabwe, Malawi og Mosambik. Zambia er virkelig et midtpunkt på det afrikanske kontinent og er ideelt å besøke for de som ønsker å reise på en litt annerledes safari.
  Du kan være med på safari enten til fots, på hesteryggen, med kano eller safaribil. Her er det mulig å komme tett innpå sjiraffer, hyener, antiloper og bøfler. Flodhester, krokodiller og elefanter er ofte å se i elvene. Disse elvene tiltrekker også fiskeentusiaster fra hele verden. Zambia lokker også med et stort utvalg ekstremsporter og aktiviteter.

  Hovedstaden Lusaka er en livlig og moderne by.

  Hovedstad
  $Lusaka
  Innbyggere
  $15 721 343
  Areal
  $752 614 km²
  Offisielt språk
  $Engelsk
  Lokalt språk
  $Bemba, kaonda, lozi, luvale
  Valuta
  $Zambisk kwacha
  Lokasjon
  $Det østlige Afrika
  Zambia er en republikk i Afrika, som grenser mot Angola, Botswana, Den demokratiske republikken Kongo, Malawi, Mosambik, Namibia, Tanzania og Zimbabwe.

  • Victoria Falls – en helt utrolig opplevelse. Vannet som velter over en 1,7 km bred skrent og 110 meter ned i dypet. Overdøvende buldring og vakre regnbuer som oppstår – ikke rart fossen trekker reisende fra hele verden.
  • Zambezi – elven. Elven renner gjennom et vakkert landskap og nasjonalparker med et rikt og variert dyreliv. Det er en stor opplevelse å være med på en båttur eller kanotur.
  • Landet frister med 20 nasjonalparker og 34 game managements. Nasjonalparkene South Luangwa, Kafue og Lower Zambezi er rangert som noen av de fineste parkene i verden.
  • Kafue nasjonalpark i vestlige Zambia.
  • South Luangwa nasjonalpark. Konsentrasjonen av dyr som trekker ned til Luangwa – elven er blant de største på hele det afrikanske kontinentet.
  • Lower Zambezi nasjonalpark er forholdsvis uberørt og det er nettopp dette som er grunnen til parkens skjønnhet. Utvalget av dyr er ikke like stor som i de andre parkene, men sjansen for å komme tett innpå dyrene er spektakulær.

  • For den aktive, er Zambia er land som frister med et stort utvalg aktiviteter, og da spesielt innen ekstremsport. Rundt Livingstone kan du velge mellom aktiviteter som rafting og strikkhopp i dramatiske omgivelser.
  • Besøk hovedstaden Lusaka som også er Zambias største by. Byen har en interessant historie og kultur samt mange attraksjoner.
  • Zambias store utvalg av elver og innsjøer, gjør at landet har fanget interessen hos fiskere fra verden over.
  • Ønsker du en annerledes og avslappende ferie, kan det friste med å tilbringe noen dager på en house boat på Lake Kariba.
  • En ekte safari gjennom Zambias landskap og bush på ryggen til verdens største dyr, nemlig elefanten: Bli med på elefantsafari!
  • Se Victoria Falls i fugleperspektiv med helikopter. Fossefallet ser garantert enda mer imponerende – og annerledes ut – ovenfra.
  • Vakre, elegante, grasiøse og raske – i Zambia kan du faktisk gå tur med geparder.

  Beste reisetid er fra midten av april til august. Det er varmt og tørt, men kan være kjølig om natten.  Victoria Falls er mest imponerende rett etter regntiden (mai – juni) da det er mye vann i fossen.  September – oktober: Bra, men det kan bli veldig varmt. Svært lite nedbør i denne perioden. Det er lite vann i Victoria Falls.  November – april: Regntid (den nordlige delen er mer utsatt enn sør).

  Overnatting

  Magellan Tours har et stort utvalg av bosteder i Zambia. Noen av våre favoritter finner du beskrevet under, men vi kan også tilby en rekke andre flotte safari lodger og hotell. Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

  Vi skreddersyr reiser for våre kunder og derfor har vi ikke faste priser på hjemmesidene våre.

  Vi lager priseksempler for å vise veiledende priser og for å vise hva vi tilbyr. Du kan enten bestille en av våre forslag eller du kan sende oss en forespørsel med dine ønsker og spørsmål. Det enkleste er om du kontakter oss for tilbud med prisoverslag. Priser endrer seg hele tiden og baserer seg på hva som er ledig når man bestiller, derfor lønner det seg alltid å være tidlig ute. Vi leter etter de beste avtalene med fly og hotell hele tiden, samtidig som vi er opptatt av god kvalitet og høy service på det vi gjør.

  Safari i Zambia med Lake Malawi

  Zambia & Malawi Livingstone Trail

  Fra kr. 35 300,- / PR. PERS

  Spennende guidet tur gjennom Zambia og Malawi, med både safari i Lower Zambezi, i South Luangwa Valley og i Liwonde nasjonalparken. Med både kanotur, fjellvandring og avslapning ved Lake Malawi er dette en komplett reise som passer utmerket for deg som søker etter eventyr og setter pris på vakre naturopplevelser.

  Safari i Kafue National Park & Livingstone

  Fra kr. 47 380,- / PR. PERS

  Denne reisen passer utmerket for deg som ønsker å kombinere safari i Kafue nasjonalpark med noen innholdsrike dager i Livingstone. Opphold er på meget komfortable lodger med strategisk beliggenhet.

  10-dagers reise med safari i South Luangwa Valley & tre netter i Livingstone

  Fra kr. 57 400,- / PR. PERS

  Denne reisen er et rent eldorado for safarientusiaster! Innholdsrik og variert 8 netters tur i Zambia. Lodgene holder god standard og ligger strategisk til. Turen starter i Lusaka og avslutter i Livingstone.

  La oss skreddersy din drømmereise!

  Vi tilbyr et stort utvalg av minneverdige og eventyrfylte reiser.