Aberdare National Park

Aberdare National Park ligger 180 kilometer fra Nairobi. Parken dekker høyder fra cirka 7 000 fot til 14 000 fot over havet. Siden 1950 har parken vært en stor og populær attraksjon og en av de mest besøkt stedene i Kenya.

I parken kan man velge flere overnattingssteder og vi anbefaler enten Treetops trehytter eller Aberdare Country Club. Hvis du ønsker å nyte dyreopplevelser om natten og tett på vannhullet er Treetops en helt spesiell opplevelse. Ønsker du litt høyere komfort anbefaler vi Aberdare Countyr Club hvor du kan se dyrene som kommer for å slikke på saltblokker de har satt ut.

Aberdare Country Club har 46 dobbeltrom, hvor 36 av dem er hytter. Alle har eget bad og soverommene er smakfullt innredet. Alle hytter og rom har spektakulær utsikt over slettene, Aberdare fjellene i vest og Mount Kenya i øst. Hyttene har to soverom og de fleste har peis. De tilbyr førsteklasses mat med et utvalg av europeiske, asiatiske og kenyanske retter. De har et eget svømmebasseng som er barnevennlig flere aktiviteter som minigolf, ridning, tennisbaner og 9-hulls golfbane.

Det verdenskjente Treetops ligger dypt i skogen av Aberdare National Park, hvor dyrene spiller hovedrolle i hva man kan oppleve. Det er opprinnelig bygget i 1932, og kjent som stedet hvor den dærende prinsesse Elisabeth hørte om hennes fars død og steg opp til den britiske tronen i 1952. Tretoppene ligger midt i en gammel efefant rute mellom Aberdare Mountains og Mt Kenya National park, og er strategisk plassert rett foran et vannhull og hvor dyrene også kan slikke salt på saltblokker. Stedet stiger rett opp av bakken på stylter, og har fire dekk og på taket en visningsplattform. Her kan du nyte godt drikke på plattformen mens du også nyter synet av elefanter, bøfler, neshorn, vannbukker og mange andre arter. Hvis du er en dyreelsker behøver du ikke være redd for å gå glipp av dyrene. En valgfri varsler er på rommene og du vil få vite hvis mange dyr nærmer seg vannhullet. Trær vokser rett gjennom bygningen. Det er 48 koselige rom og to suiter, en salong med utsikt over vannhullet og to barer. Det finnes også en restaurant hvor middag serveres på sjarmerende gammeldagse bord med sitteplasser på benk. Det ligger 17 km unna Outspan Hotel, hvor man begynner og slutter sin reise til Treetops. I anbefaler å ta med varme klær som nettene kan få kjølig på denne hytta, som ligger 6450 meter over havet. Treetops ligger like i nærheten av ville dyr. Av denne grunn, er barn under 5 år ikke tillatt på noen av disse hyttene og dette er for deres egen sikkerhet.