Basecamp Explorer Masai Mara

Når solen sender sine gule, varme stråler ut over slettene, våkner du, sammen med Afrikas unike dyreliv. Sjiraffene strekker sine lange halser mot de øverste bladene for å innta frokosten, løvefar ruller rundt og sover litt til og gepardens små unger klatrer og kravler på hverandre i en artig lek.

Basecamp Masai Mara camp tilbyr 12 romslige og komfortable telt med bad og dusj. Med sin beliggenhet tett på grensen til Masai Mara nasjonalpark, ligger campen på en frodig halvøy i Talek–elven. Her har du egen veranda med utsikt over elven eller bushen, og eget bad med dusj under åpen himmel, oppvarmet av solen. Nyt det utrolige dyrelivet fra ditt eget telt, fra plattformen av fikentre eller mens du slapper av i friluftsbaren. Støtt opp om landsbyinitiativ ved å besøke ”the Maasai Mamas”, en gruppe talentfulle kvinner fra landsbyene som lager Fair Trade perle – og lærprodukter under merkevaren Basecamp Mara Brand.

Campen har også et stort familietelt hvor to telt står på hver sin side av et felles bad. Her er det god plass til seks personer.  På grunn av elven på den ene siden og treplantingsprosjektet på andre siden er det mulig å gå fritt rundt i leiren på dagtid, noe som passer fint for barnefamilier. For barn og tenåringer har de egne aktiviteter på dagtid som man kan være med på. Blant populære barneaktiviteter er typiske Masai aktiviteter som blant annet pil og bue, kaste spyd og lære hvordan masaiene jakter.
Andre fasiliteter er friluftsbar, utsiktsplass, pc og Internett tilgjengelig i resepsjonen.

Aktiviteter: Game drives, basecamp Maasai Brand workshop, bush måltider, camp walks, kulturelle besøk og foredrag, ballongferd over savannen, mulighet til å delta i prosjektet Tre–planting og guidede turer. Et besøk av Barack Obama's Forest er et must!

Basecamp Explorer har et stort fokus på bærekraft og er opptatt av en ansvarlig tilnærming til den klassiske safarien. De har vunnet mange priser for hvordan de driver på, tar vare på naturen og lokalsamfunnet rundt seg. Basecamp Masai Mara er en unik møteplass på grunn av nært samarbeid med lokale Maasai, deres miljøarbeid i leiren og deres engasjement for sitt omkringliggende samfunn.

Vår mening: Denne campen er et perfekt utgangspunkt for en klassisk safari i Masai Mara, selv om campen ligger utenfor nasjonalparken. Et familievennlig sted med store telt, mange aktiviteter for barn og muligheter for å gå fritt rundt i campen på dagtid.