mandag, 20 april 2015 02:00

Safari i Samburu nasjonalpark

Safari er noe som gjør at man glemmer alle sorger og bekymringer. Man sitter i bilen og det føles som man har en halv flaske champagne innabords. Opprømte og takknemlige for at man lever. Safarilivet går fort rett i blodet og kan være kraftig vanedannende.

Man står opp før fanden har tatt på seg skoene, den kjølige morgenluften kryper under huden og man lurer på hvorfor man ikke valgte badeferie i stedet. Safari starter nemlig tidlig, før solen har våknet og varmet opp det vakre landskapet. Det er nå de fleste rovdyrene er aktive og sjansen er stor for å se løve eller leopard. Siden vi befinner oss rett rundt ekvator, er det kort mellom natt og dag, og snart strekker solen sine stråler over Samburu nasjonalpark. Duggvått gress tørker opp, og rett ved elven kommer en flokk med elefanter ruslende. Buffalo Springs og Samburu nasjonalparker ligger side om side, i begynnelsen av en storslått og barsk halvørken. De faller under kategorien Kenyas vakreste parker og frister besøkende med en utrolig variert natur: små, men dramatiske fjell, elveleier, bratte knauser og tørr savanne bevokst med baobabtrær. Opp til fem meter høye termittuer rager som gigantiske rustrøde hus og Ewaso Ngiro – elven (den brune elv) skiller de to parkene.

Alene i parken. Det er ikke en eneste bil å se. Nesten som man er det siste gjenlevende menneske i Kenya. Det rører seg i buskene og ut kommer en familie med vortesvin. Ungene trasker på rekke og rad etter mor og far. Hakuna Matata (ingen bekymringer) kommer i tankene. Litt lenger borte gresser en flokk med Grévys sebraer. Disse skapningene er utrydningstruet og er ganske så ulike fra sine slektninger andre steder i Kenya. Stripene er smale og loddrette og ørene er store. Elegante vandrer de rolig foran bilen, poserer litt før de går tilbake til sin daglige rutine med spising.
Rundt om i parken observerer og beundrer vi den elegante og meget grasiøse oryxantilopen. De rette, spisse hornene skinner i sollyset og dyrets skjønnhet dokumenteres med kameraet. Ellers er parken full av Thompsons gaseller, giraffer, vannbukker, dik – dik og bavianer.

Safari i Samburu nasjonalpark føles som man er på akkurat rett sted, til akkurat rett tid!