mandag, 10 juni 2013 06:56

Safari i Selous Naturreservat

Helga har akkurat vært på en rundreise sør i Tanzania for å besøke noen lodger og strandsteder i området. Hun falt helt for denne delen og her er hennes kommentarer om safari i Selous. Det er en ekte naturopplevelse hvor man ikke deler veiene og dyrene med mange andre. Her er terrenget variert med små innsjøer, bush og noen åpne områder. Det er mange dyr og fugler der, du vil oppleve å se mange forskjellige dyr. Det er få andre biler slik at man ofte er alene med dyrene når man finner dem, en helt utrolig følelse som ikke kan beskrives. Dyrene er litt mer sky enn andre steder, samtidig så blir opplevelsen større når man får komme på nært hold.

I Selous er det løver, leoparder, elefanter, bøfler, sjiraffer, sebraer, hyener, wild dogs, gnu, impalaer, kudu, rev, bavianer og mange forskjellige aper og også mange flere dyr. Det er fuglekvitter overalt og mange flotte fugler å spotte. Det er i Selous vi har sett flest forskjellige dyrearter av de stedene hvor vi har vært på safari.

Det er noen neshorn der, men bestanden er kraftig redusert på grunn av snikskyting, og derfor er sjansen for å se neshorn liten.