torsdag, 20 august 2015 02:00

Spennende tilbakemelding fra noen som har kjørt selv gjennom Namibia, Botswana og Zimbabwe

Hei Delphine !

Vi har hatt en fantastisk og minneverdig ferd gjennom deler av Namibia, Botswana og Zimbabwe, det hele har forløpt smertefritt etter programmet og logistikken har fungert utmerket, noe som jeg personlig oppfatter som hovedsakelig et resultat av erfaring og god planlegging, hjertelig takk for det.

Etosha fasinerer i all sin vidstrakte karrighet, campene er flotte og velorganiserte, vi nøt fine dager her med safari om dagen, rolige ettermiddags stunder ved campenes vannhull og hyggelige leir kvelder med god grillmat og godt drikke i trygge omgivelser. Vi hadde svært så nærgående leirbesøk av utallige sjakaler og honning grevlinger som gjerne dukket opp når grillmaten luktet som best, noe som bidro til at kveldene ble både artige og "spennende".

Vi hadde nok ventet at Etosha ville skjenke oss flere dyreobservasjoner, kanskje var vi litt på feil steder til feil tider, samt at vi foretok "Game Drivene" selv og således gikk glipp av lokalkunnskapen til "Game Guidene", men da vi fryder oss over å studere både fugler og smådyr, samt nyte leirlivet, så opplevde vi gode dager i Etosha.

Caprivi var et positiv og interessant "bekjentskap" selv om vi heller ikke her hadde mange dyreobservasjoner, men nydelige omgivelser og betagende natur, samt utallige små landsbyer som bød på kulturelle innslag gjorde de mange milene på landeveien til en flott opplevelse.

Både "Ngepi-Camp" og "Namushasha-Camp" var såkalte åpne camper med det ekstra spenningsmomentet som det gir, og begge campene svarte til mer enn forventningene.

Etter å ha fartet litt på kryss og tvers i sydlige Afrika nå, så har nok Botswana allerede pekt seg ut som vår villmarks safari favoritt og vi ble heller ikke skuffet denne gangen. Her er det kun 4X4 bil som gjelder, helt åpne camper og følelsen av å ferdes i nærmest urørt villmark. "Chobe

River Front" med "Ihaha Camp Site" regnes nok for å være en av Botswana`s "indrefileter" og slik opplevde vi det også denne gangen. Horder av dyr, ikke minst de utallige elefantene gjør timene i bilen på safari til en konstant, intens og spennende opplevelse.

Her ble vi "kjeppjaget" av illsint elefant okse og "Land Roveren`s" girutveksling i revers imponerte (vi er fortsatt uenige om episoden var artig eller skremmende), her hadde vi bil-lunch i midten av en enorm bøffelflokk, her fikk vi for første gang anledning til å studere "Puku" antilopen, her nøt vi synet av en stor løveflokk på få meters hold, her hadde vi kontinuerlig stillingskrig med bavianene i campen, her hadde vi nattlig leirbesøk av den sky "Geneten", de stripete mongoosene besøkte oss til frokost og villhundene jaget impalaene og vannbukken gjennom vår leir, her frydet vi oss over de flotteste solnedgangene, det klareste måneskinnet og hadde de største leirbålene.

Ingen tvil, vi håper på flere turer i Botswana`s villmark.

Ryktene hadde fått oss til å grue oss litt til grenseovergangen inn i Zimbabwe, men det forløp helt smertefritt og kjøreturen østover til Victoria Falls ble kun avbrutt av en politikontroll med påfølgende bot på grunn av kun en varseltrekant i bilen (Zimbabwe krever to sa de !!! > 10 USD).

Ved vår ankomst til "The Victoria Falls Hotel" forsto vi raskt at vår reise fullstendig ville skifte karakter, vi ferdes normalt ikke i slike luksuriøse omgivelser men var delvis forberedt og hadde litt passende "safari antrekk" på lur. Vi opplevde hotellet som en tidsmaskin som fraktet oss tilbake til kolonitiden, vi hadde herlige avslappende dager og spesielt den kvinnelige halvdelen av vårt reisefølge nøt fraværet av campinglivets kummerlighet.

En av "farene" ved å reise mye og oppleve mangt er at man kan bli litt "blasert" og frykte de såkalte "turistfellene", men "Victoria Falls" overrasket og imponerte oss stort, mektig er ikke på langt nær beskrivende nok. Sjeldent har vi ubetinget vært så enige i tittelen "Naturens Underverk".

Tilbakeleveringen av bilen gikk etter planen og "Namvic" var fornøyd med vår behandling av bil og utstyr.

Som du skjønner er vi storfornøyd med vår tre ukers safari og dersom vi tvinges til å sette fingeren på noe så blir det eventuelt bilen og noe av bilens utstyr. Den litt lunefulle og karakterfulle Land Roveren fungerte slik Land Rovere gjerne gjør og vi ble raskt "glad" i den som man gjør med en litt "rampete" unge.

Nok en gang takk til deg / dere Delphine for en flott planlagt safari tur og et flott samarbeid, vi tar kontakt ved neste anledning hvor vi trenger tilsvarende hjelp og service (noe som sikkert ikke blir så lenge til).

Ha en flott sommer videre!

Vennligst hilsen

Irene & Juel