Malawi - en uke i nord

Den nordlige delen av Malawi er mindre kjent, og her kan du oppleve det virkelige og genuine Malawi. Safari i Nyika nasjonalpark, landets største, vakker natur og strandliv står på programmet.

Dag 1
Norge – Malawi
Ankomst Malawi. En sjåfør henter dere på flyplassen og så kjører dere nordover, til Luawa Forest, landets største skog. Takket være alle de ulike tretypene, er fuglelivet meget rikt her. På ettermiddagen blir det en gåtur gjennom skogen.
Overnatting på Muwawa Forest Lodge med helpensjon.

Dag 2
Nyika nasjonalpark
Etter frokost blir det stopp i Mzuzu for å kjøpe inn proviant før dere ankommer Nyika nasjonalpark. Dype daler og skråninger, tett skog og elver gjør at Nyika er et eldorado for dyr og planter. På platået rusler sebra, antiloper, elefanter og leoparder. Vi kan arrangere safari fra hesteryggen om dette er ønskelig. Fra inngangen til parken er det ca. 3 timer med bil til lodgen.
Overnatting på Chelinda Camp i chalet med helpensjon.

Dag 3
Nyika nasjonalpark
Morgen – og ettermiddagssaferi i Malawis største nasjonalpark. Nyika har sentral – Afrikas største konsentrasjon av leoparder, og sjansen for å se denne elegante og smidige skapningen er meget stor!
Overnatting på Chelinda Camp i chalet med helpensjon.

Dag 4
Livingstonia
Avreise etter frokost. Dagens mål er Livingstonia, en liten by grunnlagt i 1894. Byen er oppkalt etter David Livingstone og er en historisk perle omringet av en naturskjønn innsjø og landskap. Om ettermiddagen kan dere bli med på en gåtur til det vakre fossefallet Manchewe.
Overnatting på Lukwe Camp med frokost.

Dag 5
Livingstonia - Chintheche
Utforsk Livingstonia og byens hus som er bygget av røde murstein. Fortsett til Chintheche. Strendene her er som hentet ut fra et postkort: kritthvite og med en grønn og frodig regnskog som bakteppe.
Overnatting på Makuzi Beach Lodge med frokost.

Dag 6
Chintheche
Dagen tilbringes med å slappe av på stranden. Alternativt kan du være med på en utflukt i området.
Overnatting på Makuzi Beach Lodge med frokost.

Dag 7
Til Lilongwe
Avreise fra hotellet og ankomst Lilongwe om ettermiddagen. Frokost og pikniklunsj inkludert.
Retur til Norge.

Det er også mulig å forlenge oppholdet i Malawi.