Reise til Rodrigues

Reise til Rodrigues

Rodrigues

I Det indiske hav finner du en liten, vakker øy hvor tempoet er helt annerledes enn hva vi er vant med. De kritthvite strendene ligger omtrent øde, og her er det ikke trangt om plassen. Krystallklart hav skyller rolig inn over stranden og klippene, og lyden av bølgenes evige rulling er beroligende å døse av til. Palmene vaier sakte i takt med den milde brisen. Korallrevene er hjem til fargerrike fisk i alle størrelser og former som beveger seg i en flott, koordinert dans med havstrømmen. På land rusler kjempeskilpadder av sted i rolig tempo, som reflekterer livsstilen på øya. Lokalbefolkningen med sine karakteristiske stråhatter og brede smil utfører sine daglige gjøremål. Her er det helt vanlig å bli invitert hjem for en kopp te og en prat om hvordan livet på øya fungerer.

Den lille øya Rodrigues, med sine 108 km2, er en vulkansk øy. Aldersmessig sett kan det fastslå at den har ligget i Det indiske hav i rundt 1,5 million år. Gjennom tiden har øya utviklet et unikt miljø, som inkluderer mange endemiske arter. Den er 11 km lang og 6,5 km bred, så det er ikke snakk om det store paradis. For besøkende er Rodrigues en perle, som frister besøkende med et tropisk klima, sjarmerende små byer og meget gode overnattingsmuligheter.

En flott måte å oppleve Rodrigues på, er til fots eller fra sykkelsetet. Mottoet på øya er ”ta den tiden du trenger”, for den rike floraen og faunaen er verdt å utforske nærmere. Mount Limon er øyas høyeste punkt, og strekker seg ikke mer enn 398 meter over havoverflaten. Fjelltoppen ligger midt på øya, og er lett tilgjengelig. Fra toppen får du panoramautsikt over øya og Det indiske hav. De mange lagunene passer utmerket for en stopp og en dukkert i det krystallblå havet. Den evige runddansen fra bølgene slår innover korallrevet, og ditt eneste reisefølge er en myk berøring fra vinden i trærne og fotsporene du etterlater i sanden.

Hovedstaden Port Mathurin er en trivelig liten by med en avslappet atmosfære. På lørdager skrus tempoet litt opp, da er det nemlig markedsdag. Nyt et godt måltid på en av restaurantene, og sørg for at du smaker på øyas spesialitet: Blekksprut med curry.

Selv om Rodrigues i hovedsak er en destinasjon for de som ønsker late dager på stranden og bading, har øya også et godt og variert aktivitetstilbud. Knytt lissene på skoene, legg vannflasken i ryggsekken og utforsk øya til fots. Uansett hvor du ender opp, kan du finne en lagune med strand og flotte bademuligheter, så husk badetøy og håndkle. Du vet aldri hvor og når det frister med en dukkert. Du kan også oppleve øya fra sjøsiden, og det tilbys en rekke båtturer hvor vinden river i seilet. Lunsj er inkludert, og kanskje venter en piknik på stranden.
Fuglereservatet Ilede Cocos ligger fire kilometer fra land og er den tredje største lagunen i verden. Hit kommer du i den lokale båttypen pirogue.
Vil du lære mer om øyas flora og fauna, er den botaniske hagen verdt et besøk. En kunnskapsrik guide tar deg med på en times vandring gjennom blomster og planter, og du får høre mer om bruken av disse, både til mat og medisin.
For de som ønsker et adrenalinkick, anbefales Ziplining, hvor du flyr over grønne og frodige daler. Den lengste linen strekker seg 400 meter.

François Legaut Giant Tortoise and Cave Reserve er hjem til øyas kjempeskilpadder, som ble reintrodusert til øya etter at seilere fra tidligere århundrer hadde utryddet dem. I dag rusler de i rolig tempo rundt om på reservatet, vel vitende om at de er i trygge hender, og til besøkendes store begeistring.

Det tropiske klimaet gjør Rodrigues til en helårsdestinasjon, hvor temperaturen varierer mellom 28-35 grader om sommeren (november til april) og gradestokken stopper på 18-27 om vinteren.  


Rodrigues tilhører republikken Mauritius, og et opphold her kan fint kombineres med Mauritius.

Hva kan du oppleve på Rodrigues?

 • Hovedstaden Port Mathurin (cirka 6 000 innbyggere) med sine restauranter og markeder
 • François Legaut Giant Tortoise and Cave Reserve med kjempeskilpadder
 • Fuglereservatet Ill de Cocos
 • Vakre fotturer
 • Trou D’Argent, en vakker strand som er kåret til en av de 30 vakreste og bevarte i verden
 • Caverne Patate, med guidede turer for å se stalaktitter og stalagmitter
 • Rodrigues Jardin des 5 Sens, øyas botaniske hage
 • Turer med seilbåt
 • Zipline
 • Fisketurer i den lokale båten pirogue
 • Lei en scooter og utforsk øya på den måten