Kontakt oss

Epost: post@magellan.no
  Ja, jeg ønsker å motta nyhetsbrev fra Magellan.

   

  Akkurat nå er vi mange som trenger lesestoff

  safari i Botswana Cape Town kombinert med Victoria Falls

  Akkurat nå er vi mange som trenger lesestoff

  Akkurat nå er vi mange som trenger lesestoff og har god tid til å drømme oss bort til fremtidige reiser. Selv i en usikker og turbulent tid kan vi fortsatt reise i tankene, så la oss holde humøret oppe og se fremover.

  Klikk her for å lese nyhetsbrevet i formatet det ble sendt ut til e-post og med mange bilder, eller se under.

  Sommerferie

  I sommer har vi i Magellan Tours planlagt reise til vakre Seychellene og fascinerende Namibia. Som mange andre vet vi ikke ennå om vi kommer til å kunne gjennomføre dem i år, men – uansett hva – vi gleder oss stort og ser fremover til nye opplevelser på vårt kjære afrikanske kontinent.

  Seychellene er en sikker vinner og et sted vi gjerne reiser tilbake til mer enn én gang. Paradisiske strender, deilig temperatur, klart vann ypperlig for både snorkling og dykking og flere fine øyer med pittoreske kreolske landsbyer og masse spennende å utforske. Seychellene består av mange ulike øyer som byr på hver sin lille hemmelige skatt.  Øyhopping på Seychellene er noe vi anbefaler på det sterkeste!

  Seychellene  

   

   

   

   

   

  Namibia er en favoritt for mange som har reist mye i Afrika. Dette er et land som ikke nødvendigvis står så høyt opp på listen til mange, men når du har vært der, er det vanskelig å ikke la det snike til seg en topp-plassering av steder man har reist til.

     

  Afrika for den eventyrlystne.

  Med gode og godt tilrettelagte veier er Namibia perfekt for self-drive. Vi i Magellan Tours har vært i Namibia flere ganger og er veldig begeistret for dette fascinerende land. I sommer planlegger Delphine å kjøre gjennom Namib ørkenen, Etosha og hele Caprivi Strip frem til Victoria Falls. Hun skal besøke flere lodger, undersøke nye bortgjemte perler og kommer sikkert tilbake med masse gode forslag og tips.

  Safari i Botswana – en grønn oase

  Botswana blir ofte omtalt som det beste stedet å reise for å dra på safari. Vi kan ikke være mer enig. Botswana leverer virkelig. Her møter du et utrolig rikt og variert dyreliv og du kommer veldig tett på naturen og dyrene. De strenge reglene og begrensningene for turisme til landet gjør at det ikke er mange andre mennesker der. For deg som tar turen dit, vil du opppdage et land som er virkelig eksotisk, frodig, luksuriøst og utenfor allfarvei.

  For en safari i særklasse anbefaler vi Botswana på det varmeste.

  Oppdagelser og utfordringer i Botswana.

  fly i BotswanaTelt i Botswana

   

   

   

   

   

   

  En reise til Botswana er kostbart, men egentlig ikke, sett i sammenheng med hvilken opplevelse du får.

  En typisk lodge i Botswana ligger øde, ufremkommelig og langt vekk fra allfarvei. Her bor du i ett med naturen, med minst mulig forstyrrelser fra omverden. For å nå de fleste av disse lodgene, må du bli flydd inn med småfly, som er en utrolig opplevelse i seg selv. Ha kameraet klart i det du flyr over det dyrerike landskapet og det magiske Okavango Delta – kanskje du ser fra luften en flokk elefanter vandre fritt der nede?

  Det er også mulig å velge en rimeligere variant, les erfaring fra Kari i Magellan Tours.

  «Jeg var på en lengre self-drive i Det Sørlige Afrika, da turen var kommet til Botswana. Vi reiste helt i starten av regnsesongen og på en billig variant med telt, som var super kult. Men da jeg måtte ut på kvelden for å grave grøfter og drenere vannet vekk fra teltet, som var blitt en vannseng, drømte jeg meg bort til en lodge med full service, himmelseng og å kunne SE på det dramatiske været der ute. Ikke være midt i det.»

  Safari i Botswana«På vei inn til Makgadikgadi Salt Pans kjørte vi oss bom fast. Vi hadde bil med telt på taket, kjøkken og masse mat, så om ikke annet hadde det blitt en spontan camp for kvelden. Vi kom oss til slutt løs med hjelp og ingen skade var skjedd. Dette var en slik opplevelse, som i ettertid er gøy, med der og da var vi ikke høye i hatten. Men for all del, jeg gjør det gjerne igjen, for denne gangen setter jeg meg ikke fast…eller…»

   

   

  Adrenalinfull safari i Sør-Afrika 

  For noen år siden var Kari i Magellan Tours så heldig å bevitne et forskingsprosjekt i Kruger nasjonalpark. Lodgen hun bodde på var med på å finansiere forskningen og flere av lodgens rangere var også involverte. Målet var å samle inn blodprøver fra løvene som lever i Kruger nasjonalpark. Disse løvene er ville og lever fritt i naturen. Parken strekker seg over 350 km fra nord mot sør og over 60 km fra øst mot vest, så det er en utfordring å få tak i løvene. For å samle inn og ta blodprøver må forskere rett og slett skyte dem med bedøvelsespiler for å bedøve dyrene.

  Det er her adrenalinet kommer inn.

  For å lure frem løvene, spilles det av «distress call» fra byttedyr over høyttaler. Løvene som responderer er de som er på jakt etter et skadet byttedyr. Dette skjer som oftest på kvelden og mørket kommer raskt denne delen av landet. Vi sitter i en åpen safaribil, hører distress call over høyttaleren og vet at et naturens rovdyr befinner seg i området, med alle sine instinkter skjerpet. De er sultne og på jakt. Mørket har senket seg. Det er bekmørkt og vi ser ingenting. Alle holder pusten og vi lytter…

  Alle andre safariturister har for lengst forlatt Kruger for kvelden. Vi er igjen fordi lodgen vi bor på ligger i en privat konsesjon, som tillater dem å kjøre etter at det er mørkt.

  Så kommer beskjeden: forskerne har vellykket bedøvet 4 løver og vi får lov til å komme og se! Jeg tror de er gale! Vi kan vel ikke gå ut av safaribilen og vandre i området! Det er fremdeles 3 løver igjen av flokken, som ikke er bedøvet, og hva med leopardene som lever i området? Disse er fremdeles på jakt etter mat. Men adrenalinet og nysgjerrigheten tar overhånd over fornuften og jeg klatrer ut av bilen for å se en helt ekte, vill løve på nært hold. Jeg ser at den har til og med kjøttrester på kloa!

  Virkelig et minne for livet! Til frokost fikk vi høre at like etter at vi dro, hadde en leopard blitt observert og at to løver til ble bedøvet av rangere. Flaks at jeg ikke ble løvemat denne kvelden!😊»

  Quiz

  Vi henter inspirasjon fra vår samarbeidspartner i Malawi, og spør deg: dersom en elefant må bruke maske, skal den sitte på snabelen eller munnen?
  Ikke misforstå, vi tar Corona Covid-19 svært alvorlig, men denne elefanten er jammen veldig søt. 😉

  Elefant med munnbind

   

   

   

   

   

   


  Afrika, vi elsker deg!

  Alle land i Afrika har sin sjarm og sin særegenhet. De fleste landene er store og dermed er det store variasjoner innad i landet. Sør-Afrika har kyst til to ulike verdenshav: både Det varme og deilige indiske hav og det ville Atlanterhavet; Madagaskar har både regnskog, tsingy og paradisiske øyer; Kenya er savannens land per definisjon, men består også av noen av kontinents høyeste fjell og vakreste strender; Zimbabwe overrasker stadig med mektige Victoria Falls, gedigne nasjonalparker og fantastisk dyreliv; osv.

  Vi i Magellan Tours har stor lidenskap for Afrika og alle våre ferier går stort sett til spennende destinasjoner på det afrikanske kontinentet. Fra barnevennlige resorts til romantiske boutique hotell på Mauritius, fra mobile camps i Botswana til adrenalinfull safari i Sør-Afrika og fra regnskogen på Madagaskar til toppen av Kilimanjaro i Tanzania.
  Afrika er et fascinerende kontinent og vi blir aldri lei av det!

  “Once the travel bug bites there is no known antidote, and I know that I shall be happily infected until the end of my life.” – Michael Palin