Bird Island Lodge

Tilleggsinformasjon

  • Stjerner:

Baby-myk sand, bølger som skvulper mot nakne tær og palmer som duver i vinden. Det er akkurat slik medisin en vinterkald nordmann trenger. Bird Island, én av Seychellenes nordligste øy er omtrent uberørt og anses som en naturvernøy og fugleparadis. Men øya byr også på lekre strender og avslapning i trivelige omgivelser.

Bird Island Lodge tilbyr 24 enkle, men komfortable bungalows, som ligger flott til mellom palmetrærne på øyas gamle plantasje. Øko-lodgen eies og drives av familien Savy, som har delt sin livsstil med besøkende i over 35 år. Lodgen befinner seg på den vestlige delen av øya, og har utsikt over den spektakulære naturen og det turkisblå havet.

Enkelhet er nøkkelordet for Bird Island Lodge, og ligger langt utenfor begrepet overpriset luksushotell. Her tilbys du komfort på naturlig vis. Ingen telefoner eller tv - kun fugler i mangfold, skilpadder og vakre strender. Det er jo også luksus!

Bungalowene har store verandaer, seng med myggnett, vifte, bad, en liten stue og safe. Det er med andre ord ikke telefon, tv, aircondition eller mobildekning. Dermed er alt duket for en avslappet og stressfri ferie.
Hårføner kan lånes i resepsjonen.

I hovedbygningen er det resepsjon, en liten butikk, bibliotek og pc med internettilgang - for de som ikke kan unngå å sjekke mailen eller oppdatere seg på nyhetene.

Fasilitetene inkluderer restaurant, bar, butikk, bibliotek og det arrangeres flere spennende utflukter.

Restauranten er bygget i typisk Seychellene stil, med tak og åpne sider. Her serveres ferske, lokale retter - basert på 100 prosent tradisjonelle oppskrifter. Alle måltider er buffé og er laget av lodgens egne grønnsaker og frukt.
Baren serverer tropiske drinker, og når kvelden gjør sitt inntog kan du slappe av her mens du hører lyden av bølgene som slår innover stranden. Det er også et biljardbord for deg som vil prøve det.

Det som lokker mest er den vakre stranden, hvor det meste av dagen tilbringes. Øya har mer enn fem kilometer med kritthvite strender, hvor du kommer til å føle deg alene, nesten som Robinson Crusoe. Du kommer aldri til å finne en overfylt strand på Bird Island. Det er fem herlige strender å velge mellom, og du kommer sikkert til å finne din favoritt.

Men du kan også bli med på flere spennende og interessante utflukter. Det arrangeres både fotturer hvor du hører mer om øyas spesielle natur, fugletitting, snorkling, kajakk, fisketurer, båtturer for å se hvaler og delfiner og skilpaddesafari. Det er rundt 20 frittgående landskilpadder på øya, og de er lett å se og ta igjen om de befinner seg et stykke fra deg. Øyas eldste beboer heter Esmeralda, som veier 300 kilo. Alderen anslås til rundt 200 år, og underlig nok er Esmeralda en mann. Det er også mulig å se skilpadder i havet. Om du er riktig så heldig kan du svømme sammen med noen av dem.

Lodgen har 30 ansatte, og det er aldri mer enn 80 gjester på øya, så du er i gode hender, og det mangler ikke på servicen.

Vår mening: Bird Island Lodge passer for både par og familier som ikke er ute etter luksus, men vil oppleve det genuine Seychellene i naturlige omgivelser. Som de lokale selv sier: "Det beste å gjøre på Bird Island Lodge er ingenting!"