Cape Town

View the embedded image gallery online at:
http://magellan.no/sor-afrika/cape-town#sigProIdff9063248d

Opplev vakre og spennende Cape Town!

Cape Town sies å være en av verdens vakreste byer - omgitt av fjell, hav og strender. En herlig blanding av historie, kultur, storby, fest og farger. Den beste utsikten får du ved å ta gondolen opp til Table Mountain hvor du kan se utover byen og havet. Noen ganger ligger det skjult bak tåke eller skyer, og du kan føle den magiske stemningen. Et tur opp til platået med kabelbanen er et must.

Victoria & Alfred Waterfront er en aktiv havn samtidig som det er der man finner de fleste restauranter, jazzkafe/barer, butikker og underholdning - et sørafrikansk svar på Aker Brygge i Oslo.

Fra Waterfront kan man ta båt ut til Robben Island hvor Nelson Mandela satt fengslet. Det var her Nelson Mandela tilbrakte 18 av de 27 årene han satt fengslet. Nå er det er museum, hvor tidligere fanger gjenforteller historien sin om hvordan det var å leve under apartheidtiden. 

Man kan besøke Akvariet hvor det kanskje frister å dykke med en hvithai. På en rolig rundtur med båt i selve havnen kan man se selen som ligger og dovner seg i solen. Hele byen oser av sjarm og skjønnhet, en lett blanding av afrikansk og europeisk miks - du kommer garantert til å ville reise tilbake! 

På en dagstur til Kapp Det Gode Håp opplever man pingvinene på Boulders Beach og en storslagen og vill kystnatur langs Atlanterhavskysten.

Cape Town ligger også nærme Stellenbosch hvor du kan ta enten en dagstur for å prøve deg på litt vinsmaking, eller du kan overnatte i de vakre omgivelsene noen netter. da kan du besøke den koselige byen Franschhoek, smake mer vin eller ta en golfrunde. Det er bare fantasien som begrenser hva du kan gjøre i Sør-Afrika!