Garden Route

View the embedded image gallery online at:
http://magellan.no/sor-afrika/garden-route#sigProId90161a4710

Garden Route er kyststrekningen mellom Cape Town og Port Elizabeth, skjønt det er områdene øst og vest for Knysna de fleste reiser til. Garden Route er, som navnet tilsier, et blomsterparadis med vakre laguner og kilometerlange strender vekslende med bratte fjell som stuper loddrett ned i havet - og imponerende skoger. Det hele er innrammet av Outeniqua - fjellkjeden litt inne i landet. Ruten tar deg langs den sørlige kysten, med mulighet for å stoppe i de mange sjarmerende byene langs veien.

Bakenfor fjellene og de vakre passene ligger Oudtshoorn med berømte strutsefarmer og de dype dryppsteinshulene Cango Caves. Mossel Bay er samlingssted for hvaler, delfiner og seler. En tur til Seal Island hører med. I Knysna kan du få nesten alle dine ønsker oppfylt. Det er vakre strender, mulighet for havturer, sportsfiske, seilsport, golf, tennis og fotturer. Du kan ikke forlate Knysna uten å ha smakt på østersene. Hvert år avholdes det en østersfestival i juli.

I Knysna (østersbyen) og Plettenburg Bay er det flotte strender og flere golfbaner. To av de mest kjente banene er Fancourt som ligger i George og Pezula som ligger ved Knysna.

Garden Route er stedet for aktive feriefolk, både til sjøs, på elvene og oppe i fjellene, men også for de som ønsker en kjøretur i vakre omgivelser.

Mellom juni og desember kan man se hval som kommer inn til kysten for å føde - utganspunktet for hvalsafarien er ved Hermanus - ikke langt fra Cape Town