Kinasi Lodge Mafia Island

 

Kinasi Lodge er en sjarmerende boutique lodge som ligger på Chole Beach, på den vakre Mafia Island. Lodgen startet som et privat hjem, og det er akkurat slik personalet ønsker at ditt opphold skal bli: At du skal føle deg som hjemme, men bli skjemt litt bort.

Kinasi Lodge består av 14 rom, og hvert rom ligger i en privat bungalow med stråtak, veranda og store bad. Møbler, interiør og stil er inspirert av afrikansk, arabisk og indisk innflytelse, i noe som kalles "Shirazi Style". Alle rommene har myggnett, bord og stoler på verandaen, takvifte og skrivebord.
Noen av rommene har utsikt mot hagen og andre mot havet.
Det er også to familierom.

Fasilitetene inkluderer privat strand, utendørssvømmebasseng, restaurant, bar, vinkjeller, spa, et lite bibliotek, tilgang til internett og gave/suvenirbutikk.
Som gjest på Kinasi har du også gratis tilgang til lån av sykler og kajakk.

Det arrangeres også grilling og servering av sjømat, enten ved bassenget eller på stranden. Det er underholdning i swahili-stil, som gir deg en ekte følelse av Afrika.

Mafia Island byr på en rekke aktiviteter, og her trenger du ikke ta buss for å komme noe sted. Alt befinner seg rett på utsiden av døren. Snorklere og dykkere har et paradis bare noen meter unna, og Det indiske hav innbyr så absolutt til at du stikker hodet under vannet. Kinasi har også egent dykkersenter (PADI) og det er mulig å ta dykkerlappen om dette er ønskelig.
Tilbring gjerne dagen om bord på en av lodgens tre båter, og utforsk området og de nærliggende øyene nærmere. En utflukt til Marimbai Sandbank byr på sol og bad, og piknik på stranden.

I perioden juli til september ankommer skilpaddene Mafia Island og legger egg. Dette er en helt spesiell opplevelse å få med seg. For de som ønsker å komme i nærheten av de imponerende hvalhaiene, kan du bli med å snorkle når de trekker inn i området mellom oktober og mai.

Det er ikke bare Det indiske hav som lokker. Mafia Island er også en frodig øy, med mangroveskog, palmetrær og lianer. En slik flora og fauna trekker fugler i et stort antall, og du kan bli med en kunnskapsrik guide rundt, noe som gir gode muligheter til fugletitting.
Kinasi arrangerer også turer til den lokale landsbyen, hvor du kan se innbyggerne bygge båter, slik de har gjort gjennom generasjoner. På Juani Island kan dere se de gamle Kua-ruinene.

Vår mening: Kinasi Lodge er et utmerket valg for de som vil skjemmes bort og bo i tropiske omgivelser, hvor hverdagen ikke bare består av sol og late dager på stranden, men også inneholder aktiviteter. Passer fint å avslutte et safariopphold på sjarmerende Kinasi.