The Lighthouse Beach Resort


Som en perle på toppen av en klippe, hvor Det indiske hav strekker seg utover foran deg, ligger Lighthouse Beach Resort. For å komme ned til stranden er det fem minutters spasertur, og her venter en 2,5 kilometer lang strand, som du har nesten helt for deg selv.

Lighthouse drives av et norsk ektepar, og de tilbyr fire forskjellige bungalower, alle med egen terrasse. Bungalowene er utstyrt med myggnett, eget bad og takvifter. De er møblert og dekorert på forskjellige måter, og alt er laget av lokale. De ansatte kommer fra landsbyen i nærheten, og smilende gjør de sitt ypperste for at du skal få et uforglemmelig opphold.

I tillegg til bungalowene er det også to enkle dobbeltrom med utsikt over hele området. Rommene er også utstyrt med myggnett, har eget bad og takvifte.

Den vakre stranden er omringet av korallrev, så det er utsøkte snorkleforhold. Havet byr på fargerike fisker og skjell og man har følelsen av å svømme rundt i et tropisk akvarium. Mens du tilbringer late dager på stranden, kan du ofte se lokale fiskere på jakt etter dagens fangst.

The Lighthouse har mange aktiviteter for barn og familier, men passer også for de som ønsker å pleie kjæreligheten. Bare det å vandre hånd i hånd mens solen farger Det indiske hav rødt, vekker forelskelsen. Eller hva med en romantisk middag for to på stranden?

Ønsker du en avveksling fra sol og bad mangler det ikke på aktiviteter og kulturelle opplevelser. I riktig sesong kan du bli med på ”turtle hatching”. Her kan du se skilpaddebarn klekkes og passe på at de kommer seg trygt ned fra stranden og ut i havet. En uforglemmelig opplevelse – både for voksne og barn.

Hotellet tilbyr også guidede turer til landsbyen Kidagaa. Her kommer du tett innpå lokalbefolkningen og besøker blant annet en skole, barnehage og kirken. Spaserturen tar ca. 30 minutter.
Naturlig nok er det stranden som lokker de fleste, og du nyter dagen med en bok, snorkler eller går tur i vannkanten mens kritthvit sand kiler deg mellom tærne.

Det ligger kanskje i navnet, for The Lighthouse ligger kun en kort gåtur fra ruinene av det gamle fyrtårnet (og det nye). Turen tar ca. 15 minutter, og utsikten som ønsker deg velkommen, er magisk. Fra tuppen av klippen stirrer du utover havet og vakre strender.

Tidlig om morgenen våkner du av solen som titter inn gjennom vinduet og lyden av bølger som slår mot land, og vet du valgte rett hotell for ferien. Et opphold på The Lighthouse er som balsam for sjelen.

Vår mening: Både familier og par stortrives her. Utmerket service, mat og beliggenhet. Det mangler heller ikke på aktiviteter og gir en fin kombinasjon av strandferie og møter med lokalbefolkningen.