Gorilla trekking


Kom i nærkontakt med noen av verdens vakreste skapninger: Fjellgorillaene! De utrydningstruede fjellgorillaene er nok det største innen dyrelivet du kan oppleve. Det er rundt 700 gorillaer igjen i verden, og i Uganda er det best å se dem i Bwindi Impenetrable National Park. Her lever mer enn halvparten av verdens gorillabestand, omtrent 640 dyr. Gorillatrekking er en intens, men en uforglemmelig opplevelse. Den er kostbar, men en investering for livet. Ikke hvem som helst kan si de har sittet to meter unna en silverback gorilla.

Vi har alle hørt om Dian Fossey, den amerikanske kvinnen som viet sitt liv til å studere og bevare gorillaene. Nå kan du følge i hennes fotspor, gjennom Gorilla Highland, en nesten ugjennomtrengelig skog, og flere millioner år gammel. Området har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1994, og er magisk vakkert.

Planlegg din tur i god tid da det ikke tillatelse mer enn 32 mennesker på gorillasafari per dag. Det er kun 8 personer i hver gruppe.
Turen krever energi og rimelig god form for å kunne delta. Gorillatrekking foregår ved at man står tidlig opp og begir seg ut i skogen. Registering på en Ranger – stasjon og så et interessant foredrag om disse unike skapningene dere snart skal se. Parkvaktene og guidene vet til en hver tid hvor gorillaene befinner seg. Dagens tur gjennom uberørt regnskog tar mellom 3 til 8 timer, alt etter som hvor gorillaene befinner seg. Med niste i sekken går dere mellom tykke slangplanter og kratt for å finne gorillaene. Det svalende og fuktige klimaet er behagelig. Landskapet er tett, men krysses stadig av stier tråkket opp av dyrene som holder til her, noe som gjør turen lettere. Vel fremme ved gorillaene slår du deg ned og kan observere, fotografere og beundre dem. Du kan høre gorillaene grynte og klage, se dem spise, slappe av og leke med hverandre. Dette er det perfekte samspill mellom mennesker og natur.

Beste tid for gorillatrekking er fra juni til september og desember til februar.

Mer i denne kategorien Queen Elizabeth nasjonalpark »