Queen Elizabeth nasjonalpark

Queen Elizabeth nasjonalpark ligger i den vestlige delen av Uganda og er landets mest besøkte nasjonalpark. Parken er kjent for sitt rike dyreliv, og er hjem til elefanter, flodhester, leoparder, hyener og antiloper. Løver kan du se mange steder i Afrika, men løver som klatrer og sover i trærne, ja det er meget uvanlig. Denne nasjonalparken er sannsynligvis det beste valget for denne spesielle attraksjonen.

Parken dekker et område på 1978 km2 og er oppkalt etter dronning Elizabeth 11 og ble etablert i 1954. Nasjonalparken har et av de mest artsrike økosystemene i Afrika. Det er mer enn 600 registrerte fuglearter, noe som gjør parken til et av verdens mest ettertraktede for ornitologer. Områder i Queen Elizabeth nasjonalpark man ikke bør gå glipp av:

  • Kazinga Channel er 40 meter lang og knytter sammen innsjøene George og Edward og er et dominerende kjennetegn. Kanalen tiltrekker seg mange ulike dyrearter og fugler, og har et stort antall flodhester, bøfler og krokodiller.
    En båttur på Kazinga Channel er en flott opplevelse hvor man kommer tett innpå dyrelivet.
  • Ishasha dekker et område på 100 km2 og her opplever du den genuine afrikanske villmarken. Det er også her du kan se de meget populære beboerne: treklatrende løver! Disse unike skapningene er flotte fotomotiver, og noe utenom det vanlige.
  • Ekvatorlinjen krysser Uganda i sør, og dette er et fint sted å ta bilder. Det er ikke hver dag du kan si du har krysset ekvator. Her er det også en liten butikk hvor du kan handle suvenirer.
Mer i denne kategorien « Gorilla trekking