Reise til Zimbabwe

Reise til Zimbabwe

zimbabwe

Zimbabwe er et bemerkelsesverdig land som byr på enestående natur, et rikt dyreliv og imøtekommende mennesker. Dette landet, som tidligere var kjent som Nord – Rhodesia, er omgitt av elver. Den utrolige fossen Bridal Veil Falls (Brudeslørfallene) er et berømt landemerke i et rikt naturmiljø der det lever elefanter, antiloper, løver, gorillaer, sjimpanser og sebraer.


Zimbabwe klatrer på reisendes ønskelister og besøkende faller for landet nettopp fordi Zimbabwe kan tilby å se De fem store som strutter rundt i spektakulære nasjonalparker, arkeologiske steder som står på UNESCOs verdensarvliste og selvfølgelig – Victoria Falls!


Victoria Falls er utvilsomt Zimbabwes største attraksjon og er en spektakulær opplevelse. De måler 1,7 km i bredden og 108 meter i høyden, hvilket gjør selve vannfallen til verdens største. Under regntiden kan man se røyken fra fossene fra land avstand, og vannet som braser over kanten minner om torden. Tar man en tur under fossene er det som å bevege seg ute i en kraftig regnstorm –
og ja, man må regne med å bli våt!


Det er ikke bare de mektige Victoria Falls som lokker reisende. Zambezi – elven byr på spennende opplevelser i form av kanoturer og båtsafari. I tillegg lokker Zimbabwe med åtte nasjonalparker, hvor den mest besøkte og kjente er Hwange nasjonalpark.


Zimbabwe ligger i det sørlige Afrika og grenser til Zambia, Botswana, Mosambik og Sør – Afrika. Landet har en befolkning på ca. 13 millioner mennesker, og de mest befolkede områdene er rundt hovedstaden Harare og storbyen Bulawayo.


Til tross for at landets innbyggere har gjennomgått store katastrofer, er befolkningen et meget positivt og vennlig folk. På reise gjennom Zimbabwe blir du møtt av smil og gjestfrihet. De selger mer enn gjerne sitt lokalproduserte håndverk, og dette håndverket er verdensberømt.


Zimbabwe venter på deg!


Hva kan du oppleve i Zimbabwe:

 • Victoria Falls – alle har hørt om denne berømte fossen som ble oppdaget av David Livingstone i 1855. Den inngår som ett av de syv naturlige underverk i verden, og ikke uten grunn.
 • Hwange nasjonalpark er Zimbabwes største nasjonalpark med et meget rikt dyreliv. Parken er kjent for sine store flokker med elefanter.
 • Matopos nasjonalpark – et vakkert og fascinerende område med massive stein – og fjellformasjoner. Matobo Hills er hjem til hvite neshorn, leopard, antilope og den største konsentrasjon av svart ørn i verden. Følg historien tilbake med å avlegge et besøk ved de mange hulemaleriene.
 • Mana Pools – det siste gjenværende området i Zimbabwe som er uberørt av det moderne mennesket. Her finnes et rikt dyreliv med elvebreddene. Hit kommer du med fly, kano eller bil.
 • Zambezi – elven. Tilholdssted for flodhester og krokodiller. En kanotur nedover elven er en uforglemmelig opplevelse.
 • Great Zimbabwe Ruins. Det største monumentet i Afrika sør for pyramidene. Området dateres til mellom det 12. og 15. århundre og er omspunnet av myter og legender.
 • Lake Kariba. Tilbring noen dager av ferien på en husbåt – en unik opplevelse å skrive hjem om.
 • Gonarezhou nasjonalpark lokker med vakker natur, tre elver med rikt dyreliv og flotte vandringsmuligheter. Parkens store attraksjon er Chilojo Cliffs.
 • Bridal Veil Falls. Ikke like berømt som Victoria Falls, men her kan du innta en pikniklunsj om gitt av frodig og grønn natur.
 • Besøk hovedstaden Harare og monumentet National Heroes’ Acre.
 • Oppnå det maksimale adrenalinkick med white water rafting, strikkhopp og zipline ved Victoria Falls.
 • Se Victoria Falls i fugleperspektiv fra helikopter.
 • Se naturen fra elefantryggen når disse stødige, grå kolossene frakter deg gjennom skogen på en elefantsafari.
 • Spis deg gjennom Zimbabwe på The Boma hvor du får sjansen til å sette tennene i afrikanske villdyr og andre lokale retter. Lokal underholdning mens du spiser.


Beste reisetid
: April/ mai og august/september.
Den tørre og varme årstiden varer fra august til oktober.
Regntid fra november til mars. Victoria Falls er best rett etter regntiden siden det da er størst vannfall.