Camelthorn Lodge

Hvor man bor under akasietrærne!

Camelthorn Lodge ligger i den sørlige delen av Ngamo Plains ved Hwange nasjonalpark. Her opplever du en minneverdig safari i ren komfort og stil. Nyt en fresco middag under akasietreet, drikk morgenkaffe foran peisen dra på jakt med kameraet etter elefanter.

Denne All Inclusive lodgen ligger fire timer med bil fra Victoria Falls og en artig og original måte å reise dit er å kjøre bil til Dete for deretter gå om bord på The Elephant Express tog.

Camelthorn tilbyr 8 luksuriøse villaer med veranda på bakkenivå, en-suite bad, stor dusj, peis, takvifte, te/kaffekoker, hårføner, myggnett, badekåper, safe og minibar. I tillegg har hver villa en takterrasse som man har tilgang til via en spiraltrapp. Det bygges et lite plunge pool på alle takterrassene og arbeidet skal være ferdig i utgang av 2019.

Lodgens felles fasiliteter består av et stort spiseområde, bar, lounge og boma. Det er gratis tilgang til WiFi i hovedbygningen.

Safariene kjøres i Hwange nasjonalpark, kjent for sitt fantasiske dyreliv og spesielt elefantene. Parken er den største i Zimbabwe og utgjør 14 500 km2 hvor du kan oppleve mer enn 100 dyrearter og 400 fuglearter.

Under safari kan gjestene benytte seg av «The Hide», et seks meter langt rom bygget under bakken, hvor man kan sitte og observere dyrene ved vannhullet. Her kan du komme i øyenhøyde med elefantenes føtter. Flere av fotografene fra National Geographic fikk fulltreff med kameraet fra denne tunnelen.  

En meget spesiell utflukt som arrangeres her er kjent som Pump runs. Lodgen er ansvarlig for åtte vannhull rundt om i området. Man kan bli med på en heldagsutflukt i parken hvor man leverer forsyninger til vaktene. Pikniklunsj i nærheten av et av vannhullene, etterfulgt av en safari.

Andre aktiviteter som tilbys er fotsafari og hesteridning. Et besøk til den lokale landsbyen og Ngama skolen anbefales på det sterkeste.

Camelthorn Lodge hører til Imvelo Lodges, som startet omfattende prosjekter for å skape positiv  synergi mellom turisme, natur og samfunn i Zimbabwe. Som gjest på Camelthorn Lodge bidrar du dermed til en positiv utvikling i Zimbabwe. Inntektene i seg selv, fordelt riktig, er motivasjon for å respektere og bevare nasjonalparkene og reservatene.

Vår mening: En luksuriøs lodge med flotte safarimuligheter for de som foretrekker å bo i rom fremfor telt. Her bor du komfortabelt og i vakre omgivelser.