Stimela Star

Tilleggsinformasjon

  • Stjerner:

View the embedded image gallery online at:
http://magellan.no/zimbabwe/stimela-star#sigProId3166b56af0

Stimela Star

Klar for en reise tilbake i tid? Ta toget fra Victoriafallene til din safari. Stimela Star er et privateid tog med sovekupeer og restaurantvogn, her har du alle fasiliteter du kunne ønske deg og du våkner utvilt og klar til din safari i Hwange nasjonalpark. Underholdning underveis står guidene for i kafevognen der du kan nyte kaffe eller en drink etter middagen.

Stimela er rett og slett ordet brukt i Zimbabwe og i Zululand for tog og kommer fra lyden eller rytmen et tog lager. Lokomotivet drives av diesel og elektrisitet og drar med en trofast motor fra 1950-årene. Vognene er pusset opp, men i stilen fra togreisens storhetstid. Sovekupeene har plass til to personer i enkeltsenger (92x188cm) og er små, men komfortable med masse bagasjeplass under sengene og med delt bad på gangen. Alle kupeene har elektrisitet, stikkontakter (3-punkter, runde) og safe er tilgjengelig.

Måltider serveres i restaurantvognen og sammen med en kafe/barvogn har toget god plass for å bevege seg. Disse vognene har takvifte. Stimela Star tar maks 24 personer og minimum 12 personer. Alle avganger har en dedikert vert, en spesialist på ulike utflukter i tillegg til servitører og annet personale er det med to jernbanevakter. Måltider som serveres er tre-retters middag og en deilig frokost med både varme og kalde retter. Dersom du er sulten utover dette er det mulig å få seg mat og drikke i baren.

Ombordstigning anbefales å være senest kl. 18.00. Ved ankomst vil du bli vist til salongvognen hvor du får en velkomstdrink, som du kan slappe av med mens du blir orientert om toget og sikkerheten om bord mens bagasjen blir båret til din lugar. Etter velkomstdrinken blir du vist til din lugar for å slappe av litt eller stelle deg litt før middag.

Før middag vil du i kafe/bar vognen få servert kanapeer og noe å drikke før du setter deg til middag kl. 20.00. Etter middag er det opp til deg om du vil ta en tidlig kveld eller bli med til kafe/bar vognen for en likør eller lignende etter maten og underholdning fra guiden med historier fra Victoriafallene, Hwange og Zimbabwes toghistorie.

Etter en godnatt søvn vugget til søvnen av togets rytme, serveres frokosten fra kl. 07.00. Deretter blir du hentet på tog perrongen og fraktet til din safari lodge. Er du glad i å reise med tog, kan du reise videre med The Elephant Express. (må forhånds bookes og avklares i forkant)

Stimela Star samarbeider med toget som kjøres til Bulawayo, deres togsett er kobles av i Dete hvor resten av toget fortsetter til Bulawayo og dere nyter frokost.

Barn om bord: ingen barn under 7 år er tillat så sant ikke annet er avtalt. Opp til to barn kan dele kupe med to voksne.